In 2005 werden de eerste wandeltochten uitgezet rond het prachtige Oldeberkoop. De wandelcommissie wil de deelnemers laten genieten van de prachtige afwisselende omgeving van Oldeberkoop. Het motto van de wandelcommissie is: Genieten, rust en natuurschoon.
We ontvangen u graag in Oldeberkoop.

Warme 15e editie Wandeldag Oldeberkoop

Warme 15e editie Wandeldag Oldeberkoop

De wandelomstandigheden waren zondag goed, ’s middags was het warm tijdens de 15e editie van Wandeldag Oldeberkoop. Door de hoge temperatuur was het aantal deelnemers op de 10 en 15 km route iets lager dan voorgaande jaren. Toch melden zich 326 wandelaars bij de startlocatie in de tuin van Hotel Lunia. En ze beleefden een prachtige dag. De complimenten over de kwaliteit van de afwisselende route, de pleisterplaatsen met verzorging en de organisatie waren dan ook talrijk.
Al voor de klok van acht stond een flinke groep wandelaars in de startblokken om van start te gaan.  Bij de vroege starters bleken vooral de wandelaars te zitten die kozen voor de 30 en 40 km routes. Voor deze beide langere afstanden kozen 120 wandelaars. De deelnemers welke kozen voor één van de beide kortere afstanden kozen veelal een iets later start tijdstip in de morgen.

Het afwisselende landschap in combinatie met de variatie in de route sprak vele deelnemers aan. Er kwamen enkele verrassende passages in de route voor waar veel wandelaars nooit eerder een bezoek hadden gebracht. Enkele deelnemers pakten “Oldeberkoop” mee in hun oefenprogramma voor de Nijmeegse vierdaagse volgende maand.

De vanaf Hotel Lunia gestarte deelnemers konden kiezen voor één van de vier uitgezette afstanden. Ook deze keer stond het motto van de organisatie: “rust, ruimte en natuurschoon”  kaarsrecht overeind. . Nagenoeg alle wandelaars waren enthousiast over de gekozen routes die via Schurega richting Gorredijk voerden. Voor de langste afstand was er een mooie lus langs de compagnonsvaart  en de heide van Lippenhuizen gezet, De 30 en 40 km wandelaars troffen elkaar vervolgens weer bij Kortezwaag. Op de terugweg deden de deelnemers onder meer de Eilewiek en een deel van de Kiekenberg aan.

Op de pleisterplaatsen in de route konden de deelnemers wat vocht tot zich nemen en met een appeltje de tocht weer vervolgen. De organisatie had met strobalen voor een gemoedelijke opstelling gezorgd.

In een korte evaluatie na afloop, is besloten dat er volgend jaar in juni ook een 16e   editie van: “Wandeldag Oldeberkoop” zal worden georganiseerd.

Website door MulderMedia. Ook een website bezoek MulderMedia.nl