In 2005 werden de eerste wandeltochten uitgezet rond het prachtige Oldeberkoop. De wandelcommissie wil de deelnemers laten genieten van de prachtige afwisselende omgeving van Oldeberkoop. Het motto van de wandelcommissie is: Genieten, rust en natuurschoon.
We ontvangen u graag in Oldeberkoop.

Goede opkomst bij 14e editie wandeldag Oldeberkoop

De wandelomstandigheden waren zondag het grootste deel van de dag prima tijdens de 14e editie van wandeldag Oldeberkoop. In de loop van de middag was er enige lichte regenval maar dat mocht de deelnemers niet deren. De temperatuur was uitstekend voor een fikse wandeling en er melden zich dan ook 398 wandelaars bij de startlocatie in de tuin van Hotel Lunia. En nagenoeg allen hadden ze een prachtige dag. De complimenten over de kwaliteit van de route, de pleisterplaatsen en de organisatie waren dan ook talrijk.
Al voor de klok van acht stond een flinke groep wandelaars in de startblokken om van start te gaan.  Bij de vroege starters bleken vooral de wandelaars te zitten die kozen voor de 30 en 40 km routes. Voor deze beide langere afstanden kozen 118 wandelaars. De deelnemers welke kozen voor één van de beide kortere afstanden kozen veelal een iets later start tijdstip in de morgen.

Het afwisselende landschap in combinatie met de variatie in de route sprak vele deelnemers aan. Er kwamen enkele verrassende passages in de route voor waar veel wandelaars nooit eerder een bezoek hadden gebracht. Enkele deelnemers pakten “Oldeberkoop” mee in hun oefenprogramma voor de Nijmeegse vierdaagse volgende maand.

De vanaf Hotel Lunia gestarte deelnemers konden kiezen voor één van de vier uitgezette afstanden. Ook deze keer stond het motto van de organisatie: “rust, ruimte en natuurschoon”  kaarsrecht overeind. Nagenoeg alle wandelaars waren enthousiast over de gekozen routes die via de Tjongerbrug in de richting van de Kiekenberg voerden. Voor de langste afstand was er een mooie lus richting Katlijk en Oranjewoud. De 30 en 40 km wandelaars troffen elkaar vervolgens weer nabij de Weversbuurt. De route door de omliggende bospercelen  werd door velen als verrassend ervaren. Gezamenlijk wandelden alle deelnemers vervolgens via Sluis één en de Molenbosch weer naar hartje Oldeberkoop.

Op de pleisterplaatsen in de route konden de deelnemers wat vocht tot zich nemen en met een appeltje de tocht weer vervolgen. De organisatie had met strobalen voor een gemoedelijke opstelling gezorgd.

In een korte evaluatie na afloop, is besloten dat er volgend jaar in juni ook een 15e   editie van: “Wandeldag Oldeberkoop” zal worden georganiseerd.

Commissie Wandeldag Oldeberkoop.
Johanna de Vries, Hilda Brandsma, Marijke van Diggelen, Wienand de With, Johan Braam, Minicicus Flapper en Anne Meestringa.

Website door MulderMedia. Ook een website bezoek MulderMedia.nl