In 2005 werden de eerste wandeltochten uitgezet rond het prachtige Oldeberkoop. De wandelcommissie wil de deelnemers laten genieten van de prachtige afwisselende omgeving van Oldeberkoop. Het motto van de wandelcommissie is: Genieten, rust en natuurschoon.
We ontvangen u graag in Oldeberkoop.

Succesvolle 13e editie wandeldag Oldeberkoop

Onder prima wandelomstandigheden is de 13e editie van wandeldag Oldeberkoop een  succes geworden. In de ochtend viel er een spatje water maar de rest van de dag was de temperatuur uitstekend voor een fikse wandeling. De in totaal 353 wandelaars die zich bij de startlocatie in de tuin van Hotel Lunia meldden, hadden een prachtige dag. De complimenten over de kwaliteit van de route, de pleisterplaatsen en de organisatie waren dan ook talrijk.

Al voor de klok van acht stonden  een flinke groep wandelaars afgelopen zondag in de startblokken om van start te gaan.  Bij de vroege starters bleken vooral de wandelaars te zitten die kozen voor de 30 en 40 km routes. De mensen welke kozen voor één van de beide kortere afstanden kozen veelal een iets later start tijdstip in de morgen.

Het afwisselende landschap in combinatie met de variatie in de route sprak vele deelnemers aan. Er kwamen enkele verrassende passages in de route voor waar veel wandelaars nooit eerder een bezoek hadden gebracht. De bloei van de wilde orchidee in het Stuttenbosch zorgde voor veel fotomomenten. Enkele deelnemers pakten “Oldeberkoop” mee in hun oefenprogramma voor de Nijmeegse vierdaagse volgende maand.

De vanaf Hotel Lunia gestarte deelnemers konden kiezen voor één van de vier uitgezette afstanden. Ook deze keer stond het motto van de organisatie: “rust, ruimte en natuurschoon”  kaarsrecht overeind. Nagenoeg alle wandelaars waren enthousiast over de gekozen routes die via de Delleburen en het Diaconieveen richting Nijeberkoop voerden. Voor de langste afstand was er een mooie lus richting Elsloo en Zorgvlied aan vast geplakt. De 30 en 40 km wandelaars troffen elkaar vervolgens weer nabij landgoed Boschoord. De route door de omliggende bospercelen  werd door velen als verrassend ervaren. Gezamenlijk wandelden alle deelnemers vervolgens via de Bekhofplas en het Koepelbosch weer naar hartje Oldeberkoop.

Op de pleisterplaatsen in de route konden de deelnemers wat vocht tot zich nemen en met een appeltje de tocht weer vervolgen. De organisatie had met strobalen voor een gemoedelijke opstelling gezorgd.

In een korte evaluatie na afloop, is besloten dat er volgend jaar in juni ook een 14e   editie van: “Wandeldag Oldeberkoop” zal worden georganiseerd.


Commissie Wandeldag Oldeberkoop.
Johanna de Vries, Hilda Brandsma, Marijke van Diggelen, Wienand de With, Johan Braam, Minicicus Flapper, Anne Meestringa.


Website door MulderMedia. Ook een website bezoek MulderMedia.nl