In 2005 werden de eerste wandeltochten uitgezet rond het prachtige Oldeberkoop. De wandelcommissie wil de deelnemers laten genieten van de prachtige afwisselende omgeving van Oldeberkoop. Het motto van de wandelcommissie is: Genieten, rust en natuurschoon.
We ontvangen u graag in Oldeberkoop.

Prima bezochte 12e editie wandeldag Oldeberkoop

Onder prachtige wandelomstandigheden is de 12e editie van wandeldag Oldeberkoop een  succes geworden. In de ochtend viel er een buitje maar de rest van de dag was de temperatuur uitstekend voor een fikse wandeling. De in totaal 364 wandelaars die zich bij de startlocatie in de tuin van Hotel Lunia meldden, hadden een prachtige dag. De complimenten over de kwaliteit van de route, de pleisterplaatsen en de organisatie waren dan ook talrijk.

 

Al voor de klok van acht stonden  een dertigtal wandelaars afgelopen zondag in de startblokken om van start te gaan.  Bij de vroege starters bleken vooral de wandelaars te zitten die kozen voor de 30 en 40 km routes. De mensen welke kozen voor één van de beide kortere afstanden kozen veelal een iets later start tijdstip in de morgen.

Het afwisselende landschap in combinatie met de variatie in de route sprak vele deelnemers aan. Er kwamen enkele verrassende passages in de route voor waar veel wandelaars nooit eerder een bezoek hadden gebracht. De bloei van de wilde orchidee in het Stuttebosch zorgde voor veel fotomomenten. Diverse deelnemers pakten “Oldeberkoop” mee in hun oefenprogramma voor de Nijmeegse vierdaagse volgende maand.

De vanaf Hotel Lunia gestarte deelnemers konden kiezen voor één van de vier uitgezette afstanden. Ook deze keer stond het motto van de organisatie: “rust, ruimte en natuurschoon”  kaarsrecht overeind. Nagenoeg alle wandelaars waren enthousiast over de gekozen routes die via het Stuttebosch, en de Boekelterweg richting Boijl voerden.

Voor de langste afstand was er een mooie lus richting Wilhelminaoord. De 30 en 40 km wandelaars troffen elkaar vervolgens weer nabij de Spokeplas onder Noordwolde. De route door het omliggende bos werd door velen als verrassend ervaren. Daarna wandelden de deelnemers via de Meenthe en het Koepelbosch weer naar hartje Oldeberkoop.

Op de beide pleisterplaatsen in de route konden de deelnemers wat vocht tot zich nemen en met een appeltje de tocht weer vervolgen. De organisatie had met strobalen voor een gemoedelijke opstelling gezorgd.

In een korte evaluatie na afloop, is besloten dat er ook een 13e   editie van “wandeldag Oldeberkoop” zal worden georganiseerd.

Een filmpje gemaakt door Albert En Meintsje Westra.

Een fotoserie gemaakt door Albert En Meintsje Westra.

Een verslag gemaakt door Albert En Meintsje Westra.


 

 

Website door MulderMedia. Ook een website bezoek MulderMedia.nl