In 2005 werden de eerste wandeltochten uitgezet rond het prachtige Oldeberkoop. De wandelcommissie wil de deelnemers laten genieten van de prachtige afwisselende omgeving van Oldeberkoop. Het motto van de wandelcommissie is: Genieten, rust en natuurschoon.
We ontvangen u graag in Oldeberkoop.

12e Wandeldag Oldeberkoop

12e  Wandeldag Oldeberkoop
Op zondag 26 juni zal er voor de twaalfde keer een wandelevenement vanuit Oldeberkoop worden gehouden. De commissie die voorheen het Berkoper Kuierweekend organiseerde legt zich nu voor het zevende jaar toe op een ééndaags wandelevenement waarbij uit meerdere afstanden kan worden gekozen. Het succes van eerdere edities en het verzoek van vele deelnemers om een vervolg, heeft zeker een rol gespeeld in de afwegingen binnen de organisatie. Ook het plezier binnen de commissie is een belangrijk aspect voor de continuïteit.

Het aantal deelnemers varieert door de jaren heen tussen de 160 en bijna 500 wandelaars. Veel wandelaars komen jaren achtereen terug naar Oldeberkoop. Vooral bij mooi wandelweer is de opkomst doorgaans uitstekend.
Er kan gekozen worden tussen de volgende afstanden: 10,15,30 of 40 kilometer. De geschiedenis heeft geleerd dat er velen zijn die een dag wandelen in Oldeberkoop prima vinden passen in hun voorbereiding op de Nijmeegse 4-daagse. Deze categorie kiest voor één van de beide langste afstanden.

Het evenement is niet louter bedoeld voor de geoefende wandelaars. Ook alle inwoners van Olde- en Nijeberkoop worden door de organiserende commissie van harte uitgenodigd om deel te nemen op zondag 26 juni. Ook deze keer zullen weer paden in de route opgenomen zijn die u zullen verrassen. Er kan voor de 30 en 40 km gestart worden tussen 8.00 en 10.00 uur en voor de 10 en 15 km route tot 13.00 uur. De organisatie zorgt voor een pleisterplaats in de route.

De route gaat dit jaar richting Boijl, Oosterstreek en dan naar Noordwolde Zuid. De beide korte afstanden buigen al eerder om naar Oldeberkoop.

Graag tot dan!

Commissie Wandeldag Oldeberkoop.

Voor informatie kunt u zich richten tot Marijke van Diggelen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website door MulderMedia. Ook een website bezoek MulderMedia.nl